Le 'au a Wu Guangming: 35 aso e fa'atūina ai le fa'ata'ita'iga o isumu fa'aletagata ACE2

I le taua faasaga i le faʻamaʻi i le amataga o le 2020, i le na o le 35 aso, na faʻatūina ai se faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga a le tagata ACE2, ma o le tagata suʻesuʻe o Guangming Wu ma ana uo mai le Center for Cell Fate and Lineage Research (CCLA) i Bio-Island Laboratories na manuia. fa'ato'aga tele i le fa'aogaina o tekonolosi fa'ato'aga e fa'atupu ai se "tau ma le New Coronary Pneumonia".O se vavega o le saoasaoa i se osofaiga faafuasei.

O se suega faafuase'i

Ia Aokuso 2019, Wu Guangming, o se tagata suʻesuʻe umi i le tulaga o le atinaʻeina o pepe, na toe foʻi mai i Guangzhou mai Siamani e auai i le vaega muamua o le "Guangdong Province e fausia se vaega faʻasao falesuesue a le atunuu" o le Bio-Island Laboratory, e taʻua o le Guangzhou Guangdong Laboratory of Regenerative Medicine and Health.

O le mea na te leʻi faʻamoemoeina o le a le o toe umi ona feagai o ia ma le suʻega faʻafuaseʻi o se faʻamaʻi fou o le niumonia.

"O le fanua suʻesuʻe o loʻo ou galue ai e leai se mea e faʻatatau i faʻamaʻi pipisi, ae i le feagai ai ma le faʻamaʻi o loʻo oʻo mai, ina ua uma ona iloa o le Guangdong Provincial Department of Science and Technology na faʻatulagaina se galuega faʻapitoa mo suʻesuʻega faʻafuaseʻi i luga o le pale fou. niumonia, sa ou mafaufau po o le a se mea e mafai ona ou faia e tetee atu ai i le faamai pe a galulue faatasi le atunuu atoa."

E ala i le malamalama, na iloa ai e Wu Guangming e manaʻomia vave faʻataʻitaʻiga manu mo le suʻesuʻeina ma togafitiga o le coronavirus fou faʻapea foʻi ma lona puleaina umi.O le mea ua taʻua o manu faʻataʻitaʻiga o le faia lea o manu ( manuki, isumu, ma isi) faʻatasi ai ma ni uiga patino o auga o le tagata, totoga, ma sela e ala i le faʻataʻitaʻiina o kenera ma isi auala e fausia ai faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi, suʻesuʻe le auala faʻamaʻi o faʻamaʻi tagata ma maua. fofo sili ona lelei.

Na maeʻa le osofaʻiga i le 35 aso

Na taʻu atu e Wu Guangming i le tusitala e na o le in vitro cell models i lena taimi ma e toatele tagata sa popole.Na tupu le tele o tausaga o lona poto masani i suʻesuʻega manu transgenic ma sa lelei foi i tekinolosi taui tetraploid.O se tasi o ana suʻesuʻega i lena taimi o le faʻaogaina lea o le embryonic stem cell technology ma le embryonic tetraploid compensation technology e faʻatūina faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga faʻatagata, ma sa faʻamalosia ai le avea o le Center for Cell Fate and Genealogy Research i Bio Island Laboratories ona i ai lea o le taʻutaʻua o le tekonolosi cell cell. , ma e foliga mai ua matua uma tulaga i fafo.

O le mafaufau o se mea e tasi, o le faia o se isi mea.

O le a le faigata o le fausiaina o se faʻataʻitaʻiga o isumu faʻaaogaina?I lalo o faiga masani, e le itiiti ifo i le ono masina ma alu i le tele o faʻataʻitaʻiga ma mea sese.Ae i le feagai ai ma se faʻamaʻi faʻafuaseʻi, e manaʻomia e se tasi le taufetuli ma le taimi ma faʻapipiʻi i luga o le faafanua.

Na fa'avae le 'au i se tulaga fa'apitoa ona o le to'atele o tagata ua uma ona o atu i o latou aiga mo le Tausaga Fou a Saina.Mulimuli ane, e to'avalu tagata na nonofo i Guangzhou na maua i lalo o le Center for Cell Fate and Genealogy Research organization e fausia ai se 'au fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'iga fa'ata'ita'i tagata.

Mai le mamanu o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ia Ianuari 31 e oʻo i le fanau mai o le uluaʻi augatupulaga o isumu faʻaletagata i le aso 6 o Mati, na faʻataunuʻuina e le 'au lenei vavega o suʻesuʻega faasaienisi i na o le 35 aso.O tekonolosi masani e manaʻomia ai le faʻafefiloi o sela o le isumu ma embryos ina ia maua ai isumu chimeric, ma seʻi vagana ua vavae ese sela i totonu o sela siama ona faʻauʻu ai lea ma isi isumu e pasi atu ai kenera ua suia i le isi augatupulaga o isumu e mafai ona manatu e manuia.O isumu fa'aletagata mai le CCLA na fananau mai ina ia maua le fa'amoemoe tu'itu'i-i isumu i le taimi e tasi, maua le taimi taua ma fa'asaoina tagata faigaluega ma meafaitino mo le fa'ama'i.

tala fou

Wu Guangming i le galuega Ata/ saunia e le tagata fa'atalanoaina

Ovataimi uma

Na ioeina e Wu Guangming e faapea, i le amataga, e leai se loto o se tasi na i ai se pito i lalo, ma o le tekinolosi tetraploid lava ia sa matua faigata lava, ma le fua faatatau manuia e itiiti ifo i le 2%.

I lena taimi, o tagata uma sa tuuto atoatoa i le sailiga, e tusa lava po o le a le ao ma le po, e aunoa ma aso faigaluega ma faaiuga o vaiaso.O aso uma lava i le 3:00 po o le 4:00 i le vaveao, e talanoaina ai e tagata o le au le faagasologa o le aso;sa latou talatalanoa seia oo i le vaveao ma toe foi loa i se isi aso o suesuega.

I le avea ai ma taʻitaʻi faʻapitoa o le au suʻesuʻe, e tatau ia Wu Guangming ona faapaleni vaega e lua o le galuega - faʻasologa o kenera ma aganuʻu afuafua - ma e tatau ona mulimulitaʻia laasaga uma o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga ma foia faʻafitauli i se taimi talafeagai, lea e sili atu le popole nai lo se tasi e mafai. manatu.

I lena taimi, ona o le aso malolo o le Spring Festival ma le faʻamaʻi, o mea uma e manaʻomia e leai ni faʻatau, ma e tatau ona matou suʻe tagata i soʻo se mea e nono mai ai.O le galuega i aso uma o le suʻega, faʻataʻitaʻiga, auina atu o faʻataʻitaʻiga ma suʻe mo reagents.

Ina ia faʻanatinati le taimi, na talepeina e le au suʻesuʻe le tulaga masani o le faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga, aʻo sauniuni vave o laasaga faʻataʻitaʻi taʻitasi mulimuli ane.Ae o lona uiga foi afai e i ai se mea e faaletonu i laasaga muamua, o laasaga mulimuli ane ua saunia fua.

Ae ui i lea, o suʻesuʻega faʻale-aganuʻu lava ia o se faʻagasologa e manaʻomia ai faʻataʻitaʻiga faifaipea ma mea sese.

E manatua pea e Wu Guangming e tasi, o le in vitro vector na faʻaaogaina e faʻaofi i totonu o le cellular DNA sequence, ae e leʻi aoga, o lea na tatau ai ona ia fetuutuunai le faʻaogaina o le reagent ma isi faʻamaufaʻailoga i lea taimi ma lea taimi ma fai pea lava pea seia oʻo. galue.

O le galuega na matua’i popole ai lava tagata uma, o nisi o le au paia ua ma’i le gutu, ma o nisi ua matua vaivai lava ma ua na o le tootuli i luga o le fola e talanoa ai ona ua le mafai ona tutu i luga.

Mo le manuia, e ui i lea, na fai mai Wu Guangming, ua laki o ia i le feiloai atu i se vaega o le au taʻutaʻua, ma e manaia le faʻamaeʻaina o le faʻataʻitaʻiga o le isumu i se taimi puupuu.

O lo'o mana'o pea e fa'aleleia atili

I le aso 6 o Mati, 17 ulua'i augatupulaga fa'aletagata na fanauina manuia.Ae ui i lea, o lenei mea e mafai ona faʻamatalaina o le laasaga muamua i le faʻamaeʻaina o le galuega, lea na vave ona mulimulitaʻia e se faiga faʻamaonia ma le tuʻuina atu o isumu faʻaletagata i le P3 lab mo suʻega faʻamaʻi manuia.

Ae ui i lea, na mafaufau foi Wu Guangming i nisi faʻaleleia atili i le faʻataʻitaʻiga o le isumu.

Na ia taʻu atu i le au tusitala e faapea, o le 80% o tagata mamaʻi e maua i le COVID-19 e leai ni aʻafiaga pe mamaʻi, o lona uiga e mafai ona latou faʻalagolago i lo latou lava puipuiga e toe faʻaleleia ai, ae o le isi 20% o tagata mamaʻi e maua i faʻamaʻi ogaoga, tele i tagata matutua poʻo i latou e maua i faʻamaʻi. .O le mea lea, ina ia sili atu le saʻo ma lelei le faʻaogaina o faʻataʻitaʻiga o isumu mo suʻesuʻega faʻamaʻi, vailaʻau, ma tui puipui, o loʻo tulimataʻi e le 'au isumu faʻapitoa faʻatasi ai ma le matua tuai, suka, toto maualuga, ma isi faʻataʻitaʻiga faʻamaʻi e faʻavaeina se faʻataʻitaʻiga ogaoga o le isumu.

I le toe tepa i tua i le malosi o galuega, na taʻua ai e Wu Guangming lona mitamita i se au faʻapea, lea e malamalama ai tagata uma i le taua o mea latou te faia, maualuga le faʻalauiloaina, ma galue malosi e ausia ia taunuuga.

So'oga tala fa'atatau:"Guangdong War Epidemic e faʻamamaluina ai Toa" Au a Wu Guangming: 35 aso e faʻavae ai le ACE2 faʻataʻitaʻiga faʻataʻitaʻiga (baidu.com)


Taimi meli: Au-02-2023